START

VALBORGSFIESTA & FÖRSTA MAJ

LUNCH 7/4 – 12/4

Dagens lunch 149

MÅNDAG – TOYO Mondays
Spicy orange chicken – blomkål – salladslök – rostad sesam – koriandermayo – ris

TISDAG
Pulled beef – nattbakat högrev – tomatsalsa – smetana – chilimajonnäs – jalapeno – nachos – ris

ONSDAG
Porchetta – romescosås – pimento de padrons – mandel – borderlaise – örtrostad potatis

TORSDAG – SCHNITZELTORSDAG
Schnitzel – vitlökssmör – ljummen potatissallad – kapris – cornichons – persilja – steksky

FREDAG
Picanha – chimichurri – bakad kvisttomat – steksky – bakad potatis – vitlökssmör

LÖRDAG
BURGARE 199
Högrev – silverlök – yellow mustard – cheddar – picklad gurka – bbq-sås – pommes frites

STEAK 265
Ryggbiff – tomat & löksallad – bearnaise – bordelaisesås – pommes frites

VECKANS FISK 159
Friterad fisk – currymajonnäs – picklade grönsaker – gröna ärtor – citron – potatis

VECKANS VEGETARISKA 145
Rostad spetskål – skockapuré – gruyère – hasselnöt – soyabönor – örtolja

VECKANS RÅBIFF 199
Malet oxinnanlår – pepparotsmayo – cornichons – rödbetschips – senapsfrö – kapris – pommes frites

Bröd, smör, vatten & bryggkaffe ingår i lunchen.
Det går utmärkt att boka bord för lunch.

Intresserad av vår lördagslunch? Kika under menyfliken.

VÄLKOMMEN TILL M.E.A.T.

Vi är ett modernt steakhouse där den gemensamma nämnaren är mat lagad i vår kolgrill över eld. Vi lagar mat med influenser från hela världen med vikt på bra råvaror och egenhängda biffstockar men även mycket grönt såklart.

Det är stort fokus på vårt hängmörade kött tillagat på kolgrillen där det alltid hänger speciella styckningsdetaljer som inte alltid syns i vår meny här på hemsidan.

Kanske börjar du kvällen med nyskuren chark för att sen fortsätta med en bra biff eller fortsätta med våra mindre rätter som med fördel kan delas över bordet.

Vår stora bar är en naturlig träffpunkt för många lundabor antingen för en bra fatöl eller en bättre cocktail.
Kanske börjar du kvällen här med en grym charkbricka för att sedan slå dig ner i vår luftiga matsal på klassikern Lilla Åland och äta middag i en avslappnad miljö med hög stämning.

På sommaren är vår magiska uteservering med sol hela dagen en naturlig plats för möten och gott snack över en bit mat eller ett glas, det är enkelt, okomplicerat och väldigt inkluderande.

Att ramla in på en afterwork här och ta ett glas i baren kan vara den bästa starten på helgen och ett sätt att få träffa både nya och gamla vänner!

AFTERWORK

Varje fredag kl. 15 – 18 blir vi otroligt glada över att se er i baren här på M.E.A.T. Vi serverar Cava, vin och veckans öl till reducerade priser.

Ta med vännerna, kollegorna eller bara kika förbi själv och träffa nya bekantskaper i baren.

Vi har ju dessutom sol under hela dagen på uteserveringen.

VÅRA ANDRA STÄLLEN

KLOSTERGATANS VIN & DELIKATESS

M.E.A.T.

KYRKOGATAN FEM

KANTIN

TOYO

PATISSERIET

Klostergatans Vin & Delikatess är en härlig miljö inspirerad av de klassiska franska brasserierna. Våra duktiga kypare och sommelierer tar hand om er och serverar såväl franska klassiker som svenska smaker efter säsong, allt tillagat med stor kärlek till råvaran.

kyrkogatan | fem är vår vinbar där vi serverar ett hundratal viner varav det flesta på glas. Vi serverar också högklassig Negroni och spritzers med säsongens alla smaker. Vi har ca 40 platser inomhus med stora fönster och en härlig bar, och lika många till utomhus på bästa läge med Domkyrkan rakt framför oss. Välkommen!

Kantin  är din lunchrestaurang på Brunnshög i Lund, granne med Ideon Science Park. Här lagar vi mat med inspiration från hela världen på färska råvaror säsong. Vi erbjuder även catering till er på företaget och om ni vill abonnera restaurangen kvällstid för till exempel en privat fest, ett företagsevent eller en konferens så fixar vi det också. Det går även bra att ta med lunchen hem eller till kontoret såklart!

Patisseriet är vårt bageri och konditori på fikatätaste gatan i Lund med eleganta bakelser av krämig mousse och len tryffel (Valrhona såklart), smöriga hallonmazariner och färgglada makroner. Hantverksbakat surdegsbröd av högsta klass, sallader och smörgåsar.

Toyo  Vårt kök levererar heta smaker av chili, ingefära, vitlök, soja & såklart massor av fermenterade grönsaker som ni med fördel delar över bordet. Maten är krispig, syrlig, het, frisk & mustig, mycket umami och ännu mer skön hetta – en modern twist på det klassiska koreanska & japanska köket som även flirtar med andra kulturer.